Trabzon'da Gezilecek 7 Yer

Trabzon'da Gezilecek 7 Yer
Trabzon, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan Türkiye'nin en kalabalık 27. ve Karadeniz'in en kalabalık 2. ilidir. Nüfus yoğunluğunun yer yer yoğun olduğu Trabzon, TÜİK 2021 yılı verilerine göre toplam nüfus 816.684 kişi olarak ölçüldü. Özellikle doğa turizmi açısından çok elverişli olan Trabzon, yazı mevsiminde hem yerli hem yabancı turistleri ağırlamasından dolayı şehrin nüfusu yükselebilmektedir. Son zamanlarda doğa ve lezzet turizmi için yabancı turistler açısından cazibe merkezi haline gelmiştir. Bu blog yazımızda sizlere Trabzon'da Gezilecek 7 Yer hakkında bilgiler vereceğiz.

Trabzon Müzesi

2001 yıllında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca restorasyonu tamamlanan Trabzon Müzesi ziyarete açılmıştır. Konak hem yapım stiliyle hem içindeki tarihi eserlerle Trabzon'un geçmişine ışık tutmaktadır. Konağın bodrum katı Arkeolojik Eserler, zemin katı Konak Teşhiri, birinci katı Etnoğrafik Eserler ve asma katı İdari Bölüm olarak ziyaretçilerine açıktır.

Sümela Manastırı

Sümela Manastırı, Trabzon'nun Maçka ilçesi Kara Tepesi’nin üzerinde bulunan ve deniz seviyesinden tam 1.150 metre yükseklikte konumlanmış Rum Ortodoks manastırıdır. Sarp kayalıklar üzerinde bulunan manastır, Meryem Ana kilisesi olarakta anılır ve günümüzde Müze statüsündedir. Sümela Manastırı, bulunduğu konum, tarihi ve doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin Trabzon gezilerinde en fazla uğradığı yerlerin başında gelir. Etrafında birçok kafe ve restoran bulunan kilisinin başlıca bölümleri; öğrenci odaları, ana kaya kilisesi, birkaç şapel, misafirhane, kütüphane ve kutsal yazmalardır. Siz de Caraj Trabzon Araç Kiralama ile Uzungöl Yaylası'nın keyfini yaşamak ve araç kiralamak için hemen iletişime geçin.

Uzungöl Yaylası

Trabzon denilince belki de en fazla akıllara gelen yer, Trabzon Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl Yaylasıdır. Ormanın içinde, doğal akarsu kaynaklarından beslenen gölün, hemen yanında bulunan yayla, hem yaz hem kış sezonu boyunca turizm sektöründe faaldir. Uzungöl Yaylasında muhteşem göl manzarası eşliğinde uzun yürüyüşler yapabilir, birçok kafe ve restaurant'ta yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Dilerseniz de Jeep Safariyle doğayı keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca Uzungöl Yaylasına bağlı Haldizen Yaylası, Garester Yaylası, Şekersu Yaylası Taşpınar yaylarını da ziyaret edebilirsiniz. Diğer seçeneklerde mevsiminde Uzungöl’de olta balıkçılığı, kamp, tırmanış gibi doğal aktiviteler de yapabilirsiniz. Yöre halkının en büyük geçim kaynağı turizm olmasına rağmen ek olarak alabalık üretim tesisleri, arıcılık, organik tarım faaliyetleri ve hayvancılıkta geçim kaynakları arasındadır. Uzungöl Yaylasında muhteşem göl manzarası eşliğinde uzun yürüyüşler yapabilir, birçok kafe ve restaurant'ta yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Siz de Caraj Trabzon Araç Kiralama ile Uzungöl Yaylası'nın keyfini yaşamak ve araç kiralamak için hemen iletişime geçin.

Boztepe

Trabzon Ortahisar ilçesinde yer alan Boztepe birçok turist için oldukça popüler ve ziyaret alan bir güzergahtır. Yeşil her tonunun mavinin her tonuyla karıştığı, manzarasıyla insanı alıp götüren bu tepede dört kutsal çeşmeyi de ziyaret edebilirsiniz.

Çal Mağarası

Trabzon'un Düzköy ilçesinde bulunan Çal Mağarası, dünyanın en uzun ikinci mağarası unvanına sahiptir. 2003 yılında turizme açılan mağara 1116 metre yüksekliğe sahiptir. Çal Mağarası ayrıca dallanmış mağara şekline sahip olmaktadır. Ahşap yürüme yolları ile siz de keşfe çıkabilirsiniz.

Şahinkaya

Yine Trabzon'un Düzköy ilçesi Doğankaya mahallesinde bulunan Şahinkaya tırmanış tutkunları, doğa severler kadar yerli ve yabancı turistlerin ilgisini günden güne daha fazla çekmeye devam ediyor.

Trabzon Ayasofya Müzesi

Geçmişte kilise olarak kullanılan Trabzon Ayasofya bugün hem camii hem müze olarak kullanılmaktadır. Birçok freski bünyesinde bulunduran Trabzon Ayasofya'sı, 1957-62 yılları arasında Edinburgh Üniversitesi’nden Russell Trust tarafından temizlendikten sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek 1964 yılında hizmete girmiştir. Siz de Caraj araç kiralamak ve Trabzon'u doyasıya gezebilmek için hemen iletişime geçin.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon