Rize'de Gezilecek 10 Yer

Rize'de Gezilecek 10 Yer

Rize'de Gezilecek Yerler

Rize, Türkiye'nin Doğu Karadeniz Bölgesinde ye almaktadır. Erzurum, Rize ve Trabzon'a komşu olan Rize'nin 2019 itibari ile nüfusu 96.503'tür. Kıyı kesimleri ılık ve çok yağışlı bir iklime sahiptir. Rize, Türkiye'nin en çok yağış alan ilidir. Kış aylarında ise iç kesimlerde yer yer karasal iklim gözükmektedir. Rize çay üreticiliği ile ünlü bir ilimiz olsa da kivi üretimine de son yıllarda önem verilmeye başlanmış, balıkçılık sektörüyse önemini halen korumaktadır.

Rize, tarihi ve doğasıyla yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktasıdır. Yerli turist çoğunluğu genellikle gurbetçilerden oluşsa bile günden güne turizm için Rize'ye gelen yerli turist sayısı artmaktadır. Yabancı turist ziyaretçiler her yıl düzenli artış göstererek 134.173 kişiye ulaşmıştır.

Bilgi: Siz de Rize'nin mükemmel doğasını doyasıya yaşayın! Caraj Rize Araç Kiralama ile Rize'yi dilediğiniz gibi gezin!
Rize denilince akıllara muhteşem doğası ve yaylaları gelmektedir. Bunların yanında dereleri, kaleleri ve milli parkları ile yaz-kış birçok farklı güzelliği bünyesinde barındırmaktadır. Bunların arsında en çok ziyaret edilen 10 yer sırasıyla şunlardır: Ayder Yaylası, Rize Kalesi, Rize Müzesi, Anzer Yaylası, Çaykur Çay Müzesi, Fırtına Deresi, Gito Yaylası, Kaçkar Dağları Milli Park, Zil Kalesi, Palovit Şelalesi.

Rize'de Gezilmesi Gereken 10 Yer

Ayder Yaylası

Çamlıhemşin ilçesinin 19 kilometre güneydoğusunda bulunan Ayder Yaylası, Rize denilince akıllara gelen görülmesi gereken yerlerden birisidir. Bal üretimi ile ünlü olan Ayder Yaylası yemyeşil doğasıyla tüm doğa severlerin uğrak noktalarından birisidir. Yaylanın merkezinde birçok restorant ve konaklama imkanı mevcuttur. Yerli ve Yabancı turistlerin özellikle tercih ettiği etkinliklerin başında ahşap evlerde konaklama ve köy serpme kahvaltısı vardır. Ayrıca; Ayder Kaplıcaları, Fırtına Deresi’nde rafting, doğa yürüyüşü turları gibi birçok aktiviteyi de gerçekleştirebilirsiniz. Caraj Rize Araç Kiralama ile Ayder Yaylası'nın Keyfini Yaşamak için Caraj 7/24 sizlerle!

Rize Kalesi

Kale, şehir merkezinin güneybatısında 480 metrekarelik bir alan üzerine kuruludur .Kale çevresi, yapılan çevre düzenlemesiyle çay bahçesi olarak işletilmektedir. Kenti seyir için kent merkezindeki ideal noktalardan biridir. Çayınızı yudumlarken Rize ve Karadeniz manzarasını birlikte izleyebilirsiniz.

Anzer Yaylası

Anzer Yaylası Rize bir diğer meşhur yaylasıdır. Bal üreticiliği ile ünlü olan yayla İkizdere ilçesinin bulunmaktadır. Anzer Yaylası iki bölgeden oluşur bunlar Ballı Köy ve Çiçekli Köy'dür. Muhteşem doğası, doğal bal, tereyağ, kaymak ve süt üreticiliği yaylanın başlıca geçim kaynağıdır. Yayla, bahar ve yaz aylarında ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Caraj Rize Araç Kiralama ile Anzer Yaylası'nın Keyfini Yaşa!

Rize Müzesi

Rize Müzesi, Rize merkezde 27 Haziran 1998 yılından beri hizmet veren bir müzedir. Üç kattan oluşan binanın yapımında geleneksel yapı teknikleri ve malzemeleri kullanılmıştır. Müzeye giriş ücretsizdir. Etnoğrafik eserler ile vitrin teşhirleri, günümüzde müzeyi oluşturmaktadır. Müzede 76 arkeolojik eser, 594 sikke ve 1129 etnoğrafik eser olmak üzere toplam 1799 eser sergilenmektedir. Rize ve Rize kültürünü anlamak için Rize Müzesini mutlaka ziyaret edilmesi tavsiye edilmektedir.

Çaykur Çay Müzesi

Rize Müzesi'nin hemen yanında yer alan Çaykur Çay Müzesi, taş bir bodrum ve iki normal kattan oluşan yapıdır. Yerel konut mimari özelliklerini içinde bulunduran yapı, günümüzde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünce "Çayın Serüveni" adlı; dünden bugüne çay üretim aşamalarının anlatıldığı ve üretiminde kullanılan makine teçhizatının sergilendiği Çay Müzesi olarak kullanılmaktadır.

Fırtına Deresi

Ardeşen merkeze yaklaşık olarak 2 kilometre uzaklıktan sonra Karadeniz’e dökülen Fırtına Deresi, toplam uzunluğu 68-69 kilometre arasındadır. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ve özellikle su sporuyla ilgilenenlerin mutlaka rotasına eklediği bir bölgedir ve raftinge en uygun parkurlara sahiptir. Etrafında birçok restaurant ve konaklama imkanı mevcuttur. Yemyeşil doğanın tadını çıkarırken rafting yapabileceğiniz Fırtına Deresi'ni Rize ziyaretiniz de mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisidir.

Gito Yaylası

Gito Yaylası, Çamlıhemşin'e bağlı Çat Vadisinde bulunan yaylalardan biridir. Ayder ve Anzer kadar popüler olmasa bile son yıllarda birçok turistin en beğendiği yaylalardan birisidir. Muhteşem doğası ve eşsiz manzarası ile kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktalarından birisi olmuştur. Gito Yaylasına ulaşım için genellikle yüksek araçlar tercih edilmektedir. Siz de Gito Yaylası Araç Kiralama için Caraj'ı Seçin! 

Kaçkar Dağları Milli Park

Büyük bölümü Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Kaçkar Dağları Milli Parkı, Fırtına Deresi ile Hemşin Deresi arasında yer alan Kaçkar Dağları üzerinde kurulmuştur. Doğa yürüyüşü, kanoçuluk, fotoğrafçılık, dağcılık, zirve tırmanışı, sportif balıkçılık, kayaklı yürüyüşler, kayak, piknik imkânı, doğa kampı, dağ bisikletçiliği, yaban hayatı ve kuş gözlemciliği, boğa şenlikleri ve yayla şenlikleri, kaplıca sağlık turizmi, ekstrem spor türleri vb. birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Yaz-kış yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası Kaçkar Dağları Milli Parkına ulaşım Çamlıhemşin üzerinden sağlanmaktadır. Rize Çamlıhemşin Araç Kiralama için Caraj her zaman yanınızda!

Zil Kalesi

Zilkale veya Zirkale olarakta bilinen Zil Kalesi, Fırat Deresi Vadisi'nde yer alır. Kale Kültür Turizm Bakanlığı tarafından 2008-2010 yılları arasında restore edilmiştir. Güzel manzaralı bir konuma sahip ve ilçedeki kaçırılmaması gereken ziyaret noktalarındandır.

Palovit Yaylası

Çamlıhemşin’e dört saat mesafede yer alan ve yaklaşık 2500 metre yükseliğe sahip olan Palovit Yaylası, bölgenin önemli yaylalarından biridir. Günübirlik ziyaret edilen yayla genellikle kamp yapmak isteyen ziyaretçilerin ortak noktasıdır. Palovit Yaylasın da gezilecek bazı yerler şöyledir; Liglig, Paglig, Eğrisu ve Yeşilgöl mevkileridir.

Rize Araç Kiralama

Rize'de gezilmesi gereken yerler biter, Caraj'da fırsatlar bitmez. Araç kiralama hizmetiyle aileniz ve sevdiklerinizle dört mevsim Rize'nin keyfini çıkarabilirsiniz. Her bütçeye uygun araç kiralama ve avantajlarıyla Caraj Rize'nin her yerinde hizmet vermektedir.

Caraj Rental - Rize

İkiztepe Mahallesi Tünel Caddesi No: 21A, 53300 Pazar/Rize

veya web sitemiz üzerinden randevu oluşturabilir, ödeme yapabilir veya Whatsapp üzerinen bilgi alabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon