İstanbul'da Gezilmesi Gereken Yerler

İstanbul'da Gezilmesi Gereken Yerler

İstanbul'da Gezilmesi Gereken Yerler


Doğu ve Batı'nın kucaklaştığı İstanbul, 8000 yıllık tarihi ile turizm ve sanat açasından birçok görülecek yere ev sahipliği yapıyor. Türk ve Bizans kültürünü içinde barındıran, İstanbul'da gezilmesi gereken yerler bugün bile muhteşem ihtişamı ile yerli ve yabancı misafirleri ağırlamaktadır. İstanbul gibi tarihi ve önemi çok yüksek bir şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerin tamamını anlatmak ne kadar mümkün olmasa bile bu listeden bulunanlar mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyorlar.

Ayasofya Camii ve Müzesi

Ayasofya Camii ve Müzesi - Caraj

İstanbul'a özdeşlemiş birkaç yerden birisi olan Ayasofya Camisi mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Bizans döneminde inşa edilen ve İstanbul'un fethi ile cami olan Ayasofya, hem ibadethane hem müze olmasıyla yerli ve yabancı turistlerin en gözde mekanlarından birisi. Ayasofya, İstanbul'un tarihine tanıklık etmesi ile şehrin en önemli  yapılarından biri sayılıyor ve 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edilen Ayasofya Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müzesidir.

Konum: Fatih/İstanbul

Süleymaniye Cami

Süleymaniye Camii - Caraj

Sultanahmet Camii 1609-1617 yılları arasında Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul'daki tarihinde Ayasofya Camii karşısına yaptırılmıştır. Mavi Cami (Blue Mosque) olarak da bilinir, bunun temel sebebi caminin içinin mavi ağırlıklı kalem işleri ile süslenmesidir. İbadet için kullanılmasının haricinde barındırdığı mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle birlikte birçok tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır.

Konum: Fatih/İstanbul

Topkapı Sarayı ve Müzesi

Topkapo Sarayı ve Müzesi - Caraj


İstanbul Sarayburnu'nda bulun Topkapı Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra, müze hâline getirilen Topkapı Sarayı, Türkiye Cumhuriyetinin ilk müzesi olma özelliğini taşır. Gülhane Parkı hariç yaklaşık 350.000 metrekarelik bir alan kaplayan Topkapı Sarayı; yapıları, mimarisi, koleksiyonları ve yaklaşık 300.000 arşiv belgesi ile dünyanın en büyük müze-saraylarından biridir.

Fatih/İstanbul

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı - Caraj


Yerebatan Sarnıcı, 526-527 yılında yapılmış ve İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak için yapılmış su kapalı su sarnıcıdır. Günümüzde müze ve etkinlik mekanı olarak kullanılmaktadır. 2022 yılında tekrardan restore edilen Yerebatan Sarnıcı İstanbul'da gezilmesi gereken yerler listesinde İstanbul gezi programlarının ayrılmaz bir parçası olarak kendine yer buluyor.

Fatih/İstanbul

Galata Kulesi
Galata Kulesi - Caraj


Galata Kulesi, İstanbul ile özdeşmiş yapılardan biridir. Hem İstanbul'un muhteşem görüntüsünü izleyebileceğiniz hem de müze olarak kullanılan Galata Kulesi müzesinde, tarih öncesi dönemlerden itibaren yerleşime sahne olan ve üç büyük imparatorluğa, yaklaşık on altı yüzyıl boyunca başkentlik yapan İstanbul’un tüm dönemlerini yansıtan eserler sergilenmektedir. Ayrıca seyir terasından İstanbul'un birçok noktası seyredilebilmektedir.

Beyoğlu/İstanbul

Kız Kulesi

Kız Kulesi - Caraj


İstanbul Boğazı'nın Marmara Denizine açılan tarafında yer alan Kız Kulesi görülmeye değer yerlerden biridir. Kule'nin dört bir tarafında bulunan dürbünlerle birlikte  Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii, Dolmabahçe Sarayı, Boğaz Köprüsü gibi yapıları izleyebilir ve mavi gökyüzü ile denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Üsküdar/İstanbul

Beylerbeyi Sarayı

Beylerbeyi Sarayı - Caraj


İstanbul'un en dikkat çekici noktalarından birisi de Beylerbeyi Sarayı'dır. Beylerbeyi ve çevresindeki yerleşim alanı tarihi oldukça gerilere, Bizans dönemine kadar gitmektedir. Bugünkü şeklini Sultan Abdülaziz'in isteği doğrultusunda 1863-1865 yılında almıştır. Denize sıfır olan bu köşk; Mermer Köşk, Sarı Köşk, Ahır Köşk, Saray Bahçeleri ve Deniz Köşkleri bölümlerinden oluşmaktadır. Günümüzde müze olarak ziyaretçilere açık olan köşk çeşitli Batı üsluplarının Doğu üsluplarıyla kaynaştırıldığı mimarisi ile ziyaretçilerini bekliyor.

Üsküdar/İstanbul

Caraj ile Araç Kirala Doyasıya Gez!


İstanbul'da gezilmesi gereken yerler biter, Caraj'da fırsatlar bitmez. Araç kiralama hizmetiyle aileniz ve sevdiklerinizle dört mevsim İstanbul'un keyfini çıkarabilirsiniz.  Her bütçeye uygun araç kiralama ve avantajlarıyla Caraj Sabiha Gökçen Havalimanı ve Sultanbeyli şubesiyle İstanbul'un her yerine hizmet vermektedir.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araba Kiralama İçin


Caraj Rental

Kurna Mahallesi, Çiçek Caddesi Tem Otoyolu Bağlantı yolu, 34916 Pendik/İstanbul



İstanbul Araba Kiralama İçin;

Caraj Rental - Merkez


Fatih Mh. Atatürk Cd. No:184, 34920 Sultanbeyli/İstanbul

Rize - Artvin Havalimanı Araba Kiralama İçin;

Caraj Rental - Rize

İkiztepe Mahallesi Tünel Caddesi No: 21A, 53300 Pazar/Rize

veya web sitemiz üzerinden randevu oluşturabilir, ödeme yapabilir veya Whatsapp üzerinen bilgi alabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon