Araç Kiralama Nedir?

Araç Kiralama Nedir?

Araç Kiralama nedir?


Araç Kiralama, şartları sağlayan insanların belirli bir ücret karşılığı bir otomobilin kullanım haklarını bir süreliğine alması anlamına gelir.

Bir yerden bir yere seyahat etmeyi seviyor fakat araba sahibi değil misiniz? Günümüz dünyasında kimi zaman muhteşem bir tatil için kimi zaman iş için araç kiralama yapmamız gerekiyor. İster kendiniz için ister iş yeriniz için araç maliyetlerini düşürmek ve hızlı bir şekilde araç ihtiyacınızı gidermek için birçok araç kiralama seçeneği mevcuttur. Bu seçenekler dakikalık araç kiralama olduğu kadar yıllık araç kiralamaya geniş seçeneklerde olabilir.

Nasıl Araç Kiralayabilirim?


Öncellikle bir dizi zorunlu şartı karşılamanız gerekmektedir. Bunların birçoğu trafik kuralları ve sağlıklı bir araç deneyimi için olması gereken şartlardır. Bazı şartları sigorta şirketleri ve devlet zorunluluğu olduğu için karşılamak gerekir. Bu şartlar sağlındaysa kiralanacak araç ve süresi için bir meblağ ödemeniz gerekiyor. Trafik sigortası ve kasko yaptırma zorunluluğu kiralama şirketi tarafından yapılması zorunluluk arz etmektedir. Gerekli belgeler ve şartlar sağlanınca, ödenen meblağa ve anlaşmaya göre aracınızı alıp trafiğe çıkabilirsiniz.

Araba kiralama şartları nelerdir?


Araba kiralama için birçok şart vardır. Bunlardan bazıları kiralama şirketleri özelinde değişkenlik gösterebilse bile aşağıda bulunan şartlar çoğu araç kiralama şirketi için geçerli ve zorunludur. Bunlar sırasıyla şöyledir;

1.Sürücü yaşınızın en az 21 olması gerekiyor


Araç kiralayabilmek için sigorta şartları gereği en az 21 yaşında olunması gerekiyor. Orta ve üst sınıf araçlar için bu yaş sınırı 25 yaşdır. Lüks ve büyük araçlar için şart ise en az 28 yaşında olmanız gerekmektedir.

2. Ehliyet süresi


Ekonomik sınıf, orta sınıf ve üst sınıf araçları kiralayabilmek için en az 2 yıllık bir ehliyete sahip olmanız gerekmektedir. Büyük sınıf veya lüks sınıf için bu süre değişkenlik gösterebilse bile en az 3 yıl şartı aranmaktadır.

3. Depozit / Provizyon


Kiralanan araç için belirli bir miktarda depozit veya provizyon alınması gerekiyor. Depozit / Provizyon genellikle trafik ve park cezaları, eksik yakıt, sigortanın kapsamına alınmayan hasarlar için alınır. Bu ödeme için kredi kartına provizyon adı verilen bir işlem uygulanır. Provizyon, belirli bir tutarın kredi kartı üzerinde bloke edilip depozite edilmesidir. Kredi kartınızın kullanılabilir limitini azaltır veya banka kartınızdan bakiye düşer ancak harcama olarak ekstrenize yansımaz. Eğer bir sorun yaşanmazsa bu miktar kartınıza iade edilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta provizyon için en az 6 ay geçerli ve kullanılabilir limiti olan ana sürücü adına kayıtlı bir kredi olması zorunludur.

4. Ödeme Yöntemleri


Araç kiralama işleminin olabilmesi için kiralama ücretinin tamamını ya da bir kısmını kredi kartı yada banka havalesi olarak gerçekleşmesi gerekmektedir.  Ödemenin tamamı yapıldıysa, araç size teslim edilirken herhangi bir ödeme yapmanıza gerek kalmaz. Tüm ödeme yöntemlerinde ve aracı teslim alırken kredi kartı ve ehliyetinizi mutlaka  yanınızda bulundurmaya dikkat edin.

5. Teslim ve İade


Kiralanan araç yalnızca sözleşme de belirtilen adresten teslim alınmalı ve iade için belirlenen adreste iade edilmelidir. Ekstra bekleme süresi talep edildiği takdirde ekstra ücret faturalandırılabilir. Araçların erken iade edilmesi durumunda herhangi bir ücret iadesi yapılmaz.

Caraj ile Araç Kiralama Kolaylığını Yaşayın!


Caraj ile siz de kolay şekilde bütçenize uygun aracı bulabilir ve kiralayabilirsiniz. Üç merkezi noktada bulunan ofislerimiz ve web sitemiz üzerinden istediğini aracı revize ederek siz de ayrıcalıklı araç kiralamanın keyfini çıkarabilirsiniz! Çakır Grup garantisi ile Caraj; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Sultanbeyli ve Rize - Artvin Havalimanında bulunan 100'den fazla her bütçeye uygun ekonomi, orta segment ve üst segment araçlarıyla sizleri bekliyor.

Şuan  İstanbul ve Rize için aktif olarak hizmet veren  Caraj, araç kiralama kolaylığı, araç sektöründe deneyimi ve müşteri odaklı yapısıyla diğer rakiplerinden ayrılıyor. Yatırımlarına devam eden Caraj yakın zaman da Ankara, İzmir ve Trabzon'da hizmet verme hedefiyle yoluna devam ediyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araba Kiralama İçin



Caraj Rental

Kurna Mahallesi, Çiçek Caddesi Tem Otoyolu Bağlantı yolu, 34916 Pendik/İstanbul



İstanbul Araba Kiralama İçin;

Caraj Rental - Merkez


Fatih Mh. Atatürk Cd. No:184, 34920 Sultanbeyli/İstanbul

Rize - Artvin Havalimanı Araba Kiralama İçin;

Caraj Rental - Rize

İkiztepe Mahallesi Tünel Caddesi No: 21A, 53300 Pazar/Rize

veya web sitemiz üzerinden randevu oluşturabilir, ödeme yapabilir veya Whatsapp üzerinen bilgi alabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon