Kısa Dönem Araç Kiralama Avantajları - Dezavantajları

Kısa Dönem Araç Kiralama Avantajları - Dezavantajları

Kısa Dönem Araç Kiralama Avantajları - Dezavantajları

Araç kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken birçok durum söz konusudur. Bu konulara dikkat edildikten sonra yapılacak araç kiralama işlemi ileride başınıza gelebilecek birçok problemi de ortadan kaldırmaktadır. Özellikle araç kiralama ile ilgili en çok dikkate değer husus kiralamanın hangi süre ile yapılacağı ile ilgilidir. Burada kiralama yapmak isteyenlerin önüne birçok seçenek çıkmaktadır. Sırasıyla günlük, haftalık, aylık, altı aylık ve yıllık seçeneklerdir. Kısa dönem araç kiralama en az bir günlük en fazla bir haftalık kiralama şeklinde gerçekleştirilmektedir.

Araç Kiralama nedir?

Araç Kiralama, şartları sağlayan insanların belirli bir ücret karşılığı bir otomobilin kullanım haklarını bir süreliğine alması anlamına gelir. İster seyahat amaçlı olsun ister iş için olsun birçok kişi ve kurum tarafından kiralama tercihi yapılmaktadır. Kiralama için gerekli belgeler ve şartlar sağlanınca, ödenen meblağa ve anlaşmaya göre aracınızı alıp yolculuğa başlayabilirsiniz.

Kısa Süreli Araç Kiralama Avantajları nelerdir?

Kısa süreli kiralama birçok avantajı beraberinde getirir. Uzun süreli kiralamaya göre  süre bakımından daha uygun fiyatlara gerçekleşmektedir. Ayrıca süre kısalığı olduğu için araç değiştirilmek istenirse çok kısa sürede bu sağlanabilir. Kısa süreli kiralamanın avantajları genel hatlarıyla şu şekildedir;
  • Araç alımı günümüzde maddi ve zamansal olarak birçok maliyeti peşinden getirir.  Kısa süreli kiralama yaparak, araç satın alımı ve sonrasında oluşan birçok maliyetten kaçınırsınız.
  • Acil ulaşım ihtiyaçlarınız için mükemmel bir seçenektir. Uzun dönem kiralama yerine kısa dönem kiralama maddi yönden çok daha uygun olmasına rağmen  çok daha az prosedür gerektirmektedir.
  • Kiralama süresi konusunda çok esnektir. İsterseniz günlük isterseniz haftalık kiralayın isterseniz yolculuğunuz süresi kadar kiralama da yapabilirsiniz. Süre tamamen sizin ihtiyacınıza göre şekillenebilir.
  • Kullanım süresi sırasında araç beğenilmediği taktirde araç değişikliği çok daha hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Uzun süreli araç kiralamalarda böyle birçok seçenek bulunmaktadır.
  • Genel avantajlarından birisi de olsa kısa süreli kiralamalar içinde geçerli olan bir diğer durumda kiralanacak araçların bakımlarının yapılmış olmasıdır.

Kısa Süreli Araç Kiralama Dezavantajları nelerdir?

Kısa dönem kiralamanın yanında dezavantajları da mevcuttur. Bunlar maliyet ve zaman olarak dezavantaj yaratabilir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:
  • Uzun dönemli kiralamaya göre günlük olarak çok daha yüksek fiyatlara kiralama yapılabilmektedir. Uzun dönem araç kiralamada toplam ücret fazla gibi dursa bile günlük olarak bakıldığı zaman çok daha yüksek maliyetlere denk gelmektedir.
  • Kiralama süresi uzatılmak istenildiği taktirde zaman zaman bazı problemler ortaya çıkabilmektedir. Kısa süreli kiralama yaparken sürenin doğru seçilmemesi durumunda aracınız teslim tarihinde başka birine kiralanma ihtimaline neden olabilir.
  • Günlük kiralanan arabalar bakımı iyi yapılmadığı taktirde kullanıma bağlı olarak sorun çıkarabilmektedir. Günlük kiralanan araçlar genellikle sıklıkla kullanıldığı için bakımlarının yapıldığından mutlaka emin olunuz.
  • Kısa süreli kiralama yaparken en fazla dikkat edilmesi gereken şey kiralama yapılan şirketin güvenilir olmasıdır.

Caraj ile Günlük Araç Kiralama

Caraj ile siz de kolay şekilde bütçenize uygun aracı bulabilir ve günlük kiralayabilirsiniz. Üç merkezi noktada bulunan ofislerimiz ve web sitemiz üzerinden istediğini aracı revize ederek siz de ayrıcalıklı araç kiralamanın keyfini çıkarabilirsiniz! Çakır Grup garantisi ile Caraj; İstanbul Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Sultanbeyli ve Rize - Artvin Havalimanında bulunan 100'den fazla her bütçeye uygun ekonomi, orta segment ve üst segment araçlarıyla sizleri bekliyor.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon