Artvin'de Gezilecek 10 Yer

Artvin'de Gezilecek 10 Yer

Artvin'de Gezilecek Yerler

Artvin, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz bölgesi sınırları içinde yer alan,  bulunan bir ildir. Artvin, Türkiye'nin Gürcistan'la olan sınırı olan iki ilinden birisidir. Doğusunda Ardahan ili, güneyinde Erzurum ili ve batısında Rize illeri bulunmaktadır. Doğu Karadeniz'in doğası ve yeşilliğini içerisinde barındıran Artvin yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği Karadeniz illerinden birisidir. Bu blog içeriğimiz de Artvin ve doğasını keşfetmek isteyenler için en güzel 10 yeri listeledik.

Bunlar Ata Tepe, Hatila Vadisi Milli Parkı, Balık Gölü, Maral Şelalesi, Mençuna Şelalesi, Artvin Hatila Vadisi Cam Terası, Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı, Beyazsu Yaylası olarak sıralanabilir.

Atatepe

Türkiye'nin en büyük Atatürk heykeline ev sahipliği yapan Artvin Atatepe, teleferik, kongre merkezi ve otel ile uluslararası yarı maraton gibi projelerle yerli ve yabancı turistlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Muhteşem manzarası ve sosyal tesisiyle bu eşsiz manzaranın keyfini sizlerde yaşayabilirsiniz.

Hatila Vadisi Milli Parkı

Artvin Merkez sınırları içerisinde bulunan Hatila Vadisi Milli Parkı, birçok farklı kayaç tipi, bitki örtüsü ve dereleriyle doğa severlerin uğrak noktalarından birisidir. Millî Park sahası içerisinde ziyaretçilerin günübirlik ve kamp kullanımı için belirlenmiş yerler bulunmaktadır. Çadırla, karavanla ve belirli kapasitelere sahip bunglov tipi doğal ortamla uyumlu tesislerde konaklanabilir.

Caraj Artvin Araç Kiralama ile Hatila Vadisi Milli Parkı'nın Keyfini Yaşa!

Artvin Balık Gölü

Balıklı Göl, Artvin’in Şavşat ilçesindedir. Şehir merkezine olan uzaklığı, 96 kilometredir. Gölü ve ormanı ile muhteşem bir kamp alanıdır. Balık Göl’e toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanamamaktadır. Bu yüzden kendi aracınızı kullanmanız veya aracınız yok ise; araç kiralaması yapmanız gerekmektedir.

Caraj Artvin Araç Kiralama ile Artvin Balık Gölü Kamp Keyfini Yaşa!

Maral Şelalesi

Artvin, Borçka ilçesinde Karçal Dağları'nda Maral Deresi üzerindeki şelale ismini Maralköy'den almaktadır. 65 metre uzunluğundaki şelale muhteşem ferah havasıyla sizleri bekliyor.

Mençuna Şelalesi

Artin'in Arhavi ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Mençuna Şelalesi doğa severlerin ve fotoğrafçıların uğrak noktalarından birisidir. 2018 yılında tamamlanan Mençuna Şelalesi Yürüyüş Yolu Projesi sık ağaçlarla çevrili 1 kilometre uzunluğundaki yaklaşık 10 dakikalık yürüyüş yolundan oluşuyor.

Artvin Hatila Vadisi Cam Terası

Hatila Vadisi Cam Terası 220 metre yükseklikte sarp kayalara monte edilen Türkiye’nin en yüksek seyir terası olma özelliğini taşıyor. Milli park olma özelliği taşıyan Hatilla Vadisine kamp yapmaya giden yerli ve yabancı turistler için bu cam teras mutlaka uğranılması gereken yerlerin başında geliyor.

Şavşat Karagöl  - Sahara

3 bin 251 hektarlık bir alana sahip olan Karagöl Sahara Milli Parkı, Artvin Şavşat'ın yaklaşık 25 kilometre kuzeyinde kalmaktadır. Karagöl ve Sahara olarak iki farklı bölge olarak ayrılır ve  her ikisi de 1994 yılında Milli Park statüsüne kavuşmuştur. Yolu Artvin'e düşen herkesin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında gelen Karagöl Sahara Milli Parkı ormanları, gölü ve bitki örtüsü ile kamp severlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Caraj Artvin Araç Kiralama ile Karagöl Sahara Milli Parkı'nın Keyfini Yaşa!

Beyazsu Yaylası

Rakımı yaklaşık 2.450 metre olan Beyazsu Yaylası, ismini yaylanın girişindeki beyaz köpükler çıkaran sudan alan yaylada konaklama için pansiyon bulunmaktadır. Muhteşem havası ve doğasıyla birçok kamp severin uğrak noktalarından birisidir.

Hopa Kültür Evi ve Müzesi

Tarihi bir konak ve üç kattan oluşan Hopa Kültür Evi ve Müzesi, Hopa Belediyesi tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülmüştür. Eski yöresel eşyaların bulunduğu müze iki binden fazla yöresel esere ev sahipliği yapıyor.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon