Araç Kiralamanın Avantajları

Araç Kiralamanın Avantajları

Araç Kiralamanın Avantajları


 İnsanların ve şirketlerin hayatları boyunca karşılamak zorunda olduğu birçok ihtiyacı olabilir. Ulaşım ihtiyacı bunlardan birisidir. Şirketler için ulaşım ihtiyacı bir etkinlik ve/veya iş seyehatı özelinde olabileceği gibi düzenli bir kullanım için de açığa çıkabilir. İnsanlar içinse bir gezi özelinde olması kadar yine düzenli kullanım için ulaşım ihtiyacı ortaya çıkabilir ve genellikle bu ihtiyacın karşılanması için araç satın alma en kesin çözüm sayılır. Son zamanlarda araç almanın zorlukları ve maliyetlerinin artması kişileri ve kuruluşları alternatif çözümler üretmeye götürmüş ve bu arayış araç kiralama sektörünün popülerleşmesine neden olmuştur. Araç kiralama işleminin hem hızlı olması hem birçok masraftan kurtarması avantajı araç kiralama işlemenin ilerleyen günlerde çok daha fazla tercih edilmesine neden olacaktır.

Araç Kiralama nedir?

 Araç Kiralama, şartları sağlayan insanların belirli bir ücret karşılığı bir otomobilin kullanım haklarını bir süreliğine alması anlamına gelir. Araç kiralamak için belirli özel şartlara ihtiyaç vardır, bunlar aşağı yukarı çoğu araç kiralama servisleri için aynıdır. Sırasıyla şöyle özetlenebilir;

  • Ehliyet bulunması
  • Sürücü yaşının 21 olması
  • Ehliyet süresi
  • Depozit / Provizyon ücretinin ödenmesi
  • Belirli finans yükümlülüklerinin olması

şeklinde özetlenebilir. Bu şartlara uyan kişiler hızlı bir değerlendirmeden sonra araç kiralama yapabilir.

Araç Kiralama Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli


 Sağlıklı bir şekilde araç kiralama için mutlaka dikkat edilmesi gereken şeyler mevcuttur. Her şeyden önce kiralama işlemi sonrasında sürpriz yaşamamak için araç kiralama sözleşmesine mutlaka göz atın. Aracın kaskosunun olduğundan ve bakımlarının yapıldığından emin olun. Her duruma karşı aracı sigortalatmayı ihtimal etmeyin. İhtiyacınıza uygun aracı seçin, ihtiyacınız dışında olan araçlar size maliyet olarak geri dönecektir. Araç ve kiralama şirketi hakkında yorumları ve resmi belgelerini gözden geçirin. Aracın teslim şartlarını gözden geçirin, aldığınız aracı gününde teslim etmeye çabalayın. Kiralama yaparken dikkat edilecek bir hususta kiralama süresidir.

Burada kiralama süresini hesaplarken gecikmeleri göz önünde bulundurarak kiralamanızda fayda var.

Araç Kiralamanın Avantajları nelerdir?


 Araç satın alırken yüksek maliyete ve birçok ek ücrete maruz kalırsınız. Satın alma aşamasında ortaya çıkan ekstra belgeler ve durumlar aracın yüksek olan maliyetini olabildiğince daha fazla artmasına neden olur. Bununla birlikte kasko ve sigorta gibi yıllık ekstra kritik ücretlendirmelere maruz kalırsınız. Bu mali yükümlülükler şirketler için çok daha fazla olabilir.

Araç kiralama yaparak tam tersine birçok riskten ve maliyetten korunursunuz. Bunlar araç kiralamanın avantajları olarak şöyle sıralanabilir;

  • Tam Bakım ve Kasko
Araç kiralama ile kiralanan araçlar genellikle bakımları düzenli periyotlarla yapılmıştır. Genellikle bu işlemleri kiralama yapılanan hizmet sağlayıcısı sizin yerinize hızlıca halledecektir. Ayrıca araçlar kaskolanmış olup her bütçeye uygun sigorta seçenekleri ile sunulacaktır.
  • KDV İndirimi
Şirketlerin filo olarak kiralama durumunda kira faturasında yer alan Katma Değer Vergisi indirilecek Katma Değer Vergisi olarak hesaplanır. Kiralama faturaları muhasebede sistemlerinde ‘gider’ olarak gösterilir ve şirketler filo kiralama ile KDV indirimden yararlanmış olur.

  • Motorlu Taşıtlar Vergisi
Motorlu Taşıtlar Vergisi genellikle işletmelere çok fazla maliyet yaratan kalemlerindendir. Genellikle kurumsal kiralamalarda bu ücret kiralama bedelinin içine dahil edilir.

  • Araç Bakım Ödemeleri
Katma Değer Vergisinde olduğu gibi araç muayenesi, araç bandrolü ve vergi bazlı ödemeler filo kiralama durumunda gider olarak gösterilir ve şirketin vergisinden düşmesi anlamına gelir.

  • Geniş Segment Araç Seçeneği
Alınacak araç uzun süre sizinle veya şirketinizin kullanımı altında olabilir, model eskimesi veya değişen ihtiyaçlara hızlıca cevap vermeyebilir. Araç kiralamanın avantajlarından birisi de kiralama süresi sonunda araç değişikliği hızlıca halledilebilir.

Caraj ile Araç Kiralamanın Avantajları


Caraj ile siz de kolay şekilde bütçenize uygun aracı bulabilir ve kiralayabilirsiniz. Üç merkezi noktada bulunan ofislerimiz ve web sitemiz üzerinden istediğini aracı revize ederek siz de ayrıcalıklı araç kiralamanın keyfini çıkarabilirsiniz! Çakır Grup garantisi ile Caraj; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Sultanbeyli ve Rize - Artvin Havalimanında bulunan 100'den fazla her bütçeye uygun ekonomi, orta segment ve üst segment araçlarıyla sizleri bekliyor.

 Şuan İstanbul ve Rize için aktif olarak hizmet veren Caraj, araç kiralama kolaylığı, araç sektöründe deneyimi ve müşteri odaklı yapısıyla diğer rakiplerinden ayrılıyor. Yatırımlarına devam eden Caraj yakın zaman da Ankara, İzmir ve Trabzon'da hizmet verme hedefiyle yoluna devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon