Araç Kiralama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç Kiralama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Araç kiralama yapmadan önce dikkat etmeniz gereken birçok değişken vardır. Bu değişkenlerin doğru belirlenmesi ve doğru şekilde cevaplanması, araç kiralamanın hemen ardından ortaya çıkabilecek birçok sorunun önüne geçecektir. Zaman zaman yanlış sorulara odaklanmak size zamansal ve maddi kayıp olarak geri dönebilir. Peki araç kiralama yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmelidir?

Araç Kiralama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğru Aracı Teslim Aldığınızdan Emin Olun

Kiralama işlemi yapıldıktan sonra alacağınız aracın, kiraladığınız araçla aynı olmasına dikkat edin. Birçok araç kiralayan insan, ufak model farklılıklarını sorun haline getirmeyebilir fakat bu durum sonrasında çeşitli sorunlar çıkabilmektedir. Ne olursa olsun kiralama yapmak istediğiniz aracın doğru araç olduğundan emin olun.

Kiralanan Aracın Sigortalı ve Kaskolu Olduğundan Emin Olun

Kiralama işlemi yaptığınız aracı sigortasının ve kaskosunun yapıldığından emin olun. Eğer sigortası ve kaskosu bitmiş ve/veya bitmek üzereyse aracı kiraladığınız şirkete bu durumu hızlıca bildirin.

Kiralama Sözleşmesinin Bir Kopyasını Talep Edin

Kiralama sözleşmesinin bir kopyasının bir örneğini mutlaka talep edin. Sözleşmeyi dikkatlice okumanız ve elinizde bulundurmanız, kiralama süreci sonunda sıkıntılı bir durumla karşılaşmamanızı sağlayacaktır. Ayrıca ekstra sürprizlerle karşılama durumunda sözleşmenin ilgili maddelerini rahatlıkla inceleyebilirsiniz.

Yakıt Doluluk Oranını Kontrol Edin

Araç teslim alındıktan sonra yakıt doluluk oranını mutlaka kontrol edin. Kiralama şirketleri aracı teslim ederken  yakıt deposunu dolu teslim etmekte ve dolu olarak geri talep etmektedir. Araç kiralama yapıldıktan sonra deponun durumunu kontrol etmek ve sorun olması durumunda bildirmek kiralama yapanın sorumluluğundadır.

Kilometre Sınırına Dikkat Edin

Çoğu kiralama şirketi, belirli kilometre sınırları koymaktadır. Bu kilometre sınırının dışına çıkma sizi ekstra ücretlerle ve prosedürlerle karşılaştırabilirsiniz. Her şeyden önce araç kiralama yapmadan önce bu limitleri öğrenmeniz daha iyi olacaktır. Eğer bir kilometre limiti varsa bunu aşmamaya dikkat edin ve aşacağınız durum ortaya çıkarsa kiralama şirketi ile iletişime geçin.

Kaza ve Ceza Durumunda Kiralama Şirketi ile İletişime Geçin

Kaza ve ceza gibi istenmeyen durumlar oluşabilir. Bu gibi durumlarda kaza ve ceza raporlarını eksiksiz ve yanıltıcı olmayan şekilde doldurmaya dikkat edin ve kiralama şirketi ile iletişime geçin.

Aracın Temizliğine Dikkat Edin

Aracın iç ve dış temizliğine dikkat edin. Araç kiralama şirketleri araçları temiz teslim edip temiz teslim almak ister. Araç temizliği yapılmamışsa aracın kirli olduğunu kiralama yapan şirkete hızlıca bildirin. Aracı kullandıktan sonra temiz teslim etmeye gayret edin aksi halde ekstra maliyetlendirmeler karşınıza çıkabilir.

Zamanında Teslim Edin

Kiralanan aracı zamanında istenilen şartlarda araç kiralama şirketinin istediği yerde teslim edin. Eğer herhangi bir gecikme veya süre uzatma gibi bir durum oluşacaksa erkenden bildirilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde ekstra maliyetlerle karşılaşabilirsiniz.

Caraj ile Araç Kirala Sürprizle Karşılaşma


Araç kiralama işlemini Caraj ile yap sonradan çıkan sürprizlere asla karşılaşma! Müşteri memnuniyetini ön plana alan anlayışla sorunsuz araç kiralamanın tek adresi Caraj ile siz de kolay şekilde bütçenize uygun aracı bulabilir ve kiralayabilirsiniz. Üç merkezi noktada bulunan ofislerimiz ve web sitemiz üzerinden istediğini aracı revize ederek siz de ayrıcalıklı araç kiralamanın keyfini çıkarabilirsiniz!

Çakır Grup garantisi ile Caraj; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Sultanbeyli ve Rize - Artvin Havalimanında bulunan 100'den fazla her bütçeye uygun ekonomi, orta segment ve üst segment araçlarıyla sizleri bekliyor.

Şuan İstanbul ve Rize için aktif olarak hizmet veren Caraj, araç kiralama kolaylığı, araç sektöründe deneyimi ve müşteri odaklı yapısıyla diğer rakiplerinden ayrılıyor. Yatırımlarına devam eden Caraj yakın zaman da Ankara, İzmir ve Trabzon'da hizmet verme hedefiyle yoluna devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon