İstanbul Kamp Alanları Rehberi

İstanbul Kamp Alanları Rehberi
İstanbul'un gürültüsünden ve kalabalıktan bunalmış herkesin mutlaka deneyimlemesi gereken aktivitelerin başında kamp yapmak geliyor. İstanbul çoğu kamp severin bile haberi olmadığı bünyesinde birçok kamp alanına sahiptir. Bu blog yazımızda deniz kenarı ve orman içi kamp alanı olarak İstanbul kamp alanlarını sizler için sıralıyoruz.

İstanbul Kamp Alanları

Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı - Ağva

Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı, Şile'nin Ağva yakınlarında Hacıllı köyünde bulunan ünlü Hacıllı Şelalesinin yanında bulunan kamp alandır. Temiz havası, muhteşem doğasıyla kalabalıktan sıkılmış insanların sıklıkla uğradığı kamp alanına giriş ve kamp ücreti bulunmuyor. Etrafında herhangi bir tesis bulunmayan kamp alanına giderken önceden hazırlıklı gitmenizde fayda var.

Kilimli Koyu Kamp Alanı - Ağva

Ağva çadır kamp alanları arasında belki en popüleri olan Kilimli Koyu Kamp Alanı, ormanın kenarında denize kıyısına açılan bir alanda kamp yapma hayaliniz varsa tam aradığınız yer. Hem Ağva merkeze yakın olması hem çok kalabalık olmaması bakımından şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin tercih edebileceği yerlerin başında geliyor.

Polonezköy Kamp Alanı - Beykoz

İstanbul kamp alanları arayanların sıklıkla uğradığı özellikle bahar ayarlarına doğru çok fazla kamp severi ağırlayan yerlerin başında gelmektedir. Özellikle yeşilin her tonunu görebileceğiniz Polonezköy Kamp Alanı, ailenizle ve sevdiklerinizle gidebileceğiniz kamp alanlarının başında geliyor. ATV turu ve trekking gibi birçok aktiviteyi yapabileceğiniz birçok olanağa da sahiptir. İlçe merkezine yakın olması, etrafında market ve hazır yemek yiyebileceğiniz alanlar bulunması kamp alanın cazibesini artırmaktadır.

Ömerli Barajı Kamp Alanı - Şile

Yüksek oksijeni, yemyeşil doğası ile Ömerli Barajı Kamp Alanı, İstanbul ve çevresinden gelen kamp severlerin yeni popüler mekanlarından birisidir. Barajın kurulduğu geniş ve düzlük arazi sayesinde üzerinde çadırınızı kurarak konforlu biçimde konaklayabilirsiniz. Baraj gölünün kenarında kuracağınız kampta trekking (doğa yürüyüşleri), kano gezisi ve olta balıkçılığı yapabilirsiniz. İlkbahar ve yaz aylarında mutlaka görmeniz gereken İstanbul kamp alanlarından birisidir.

Esenceli Köyü Kamp Alanı - Şile

İstanbul Şile sınırları içerisinde yer alan, Ömerli barajı hemen kıyısında Esenceli köyünün tam kıyısında bulunan Esenceli Köyü Kamp Alanı, keşfedilmeyi bekleyen kamp alanlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Hemen yakınında bulunan Ömerli ve Hacıllı kamp alanlarına nazaran daha az ziyaretçiye ev sahipliği yapsa bile onlardan çok daha güzel olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle kalabalık olması açısından diğerlerinden çok daha iyi durumda.

Darlık Barajı Kamp Alanı - Şile

Darlık Barajı, İstanbul’un en büyük barajlarından biri olmasına rağmen muhteşem doğası ve sakinliği ile kamp severleri bekliyor. İlçe merkezine yakınlığı alternatif rota arayanlar için Darlık Barajı Kamp Alanı kesinlikle tercih edilebilecek İstanbul kamp alanlarındandır.

Burgazada Madam Martha Koyu - Burgazada

İstanbul'a bağlı ve Marmara Denizinde bulunan Burgazada, birçok koya ev sahipliği yapsa da bunlar arasında Madam Martha koyu kamp severler için ayrı bir yerde bulunmaktadır. Hem etrafında bulunan marketler ve yemek yerleri olması hem deniz kenarında olması sebebiyle birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Özellikle yaz aylarına doğru Martha Koyu'nun insan yoğunluğu ve kalabalığı çok yükselebilmektedir.

Kumköy Kilyos Kamp Alanı - Sarıyer

Sarıyer'in kuzeyinde Karadeniz'e açılan kıyılarında bulunan Kilyos (Kumköy) özellikle deniz kenarında kampa yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Çevresinde birçok market ve restoranlar bulunuyor. Özellikle yaz aylarında günübirlikçilerin çok fazla uğradığı bir nokta olması sebebiyle uzun süreli kamp yapmak için elverişli olmayabilir.

Caraj ile İstanbul Araç Kirala Kamp Keyfini Yaşayın

Caraj'ın muhteşem araç kiralama fırsatlarını ile İstanbul kamp alanları listesinde bulunan kamp alanlarının keyfini çıkarmaya hemen başlayın. İster web sitemiz üzerinden ister telefon ile arayarak isterseniz Whatsapp üzerinden bizimle iletişime geçerek araç kiralama yapabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon