Şirketler İçin Uzun Dönem Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Şirketler İçin Uzun Dönem Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Şirketler İçin Uzun Dönem Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Araç Kiralama nedir?

Araç Kiralama, şartları sağlayan insanların belirli bir ücret karşılığı bir aracın kullanım haklarını bir süreliğine alması anlamına gelir.
Günümüzde şirketler ve işletmeler maliyetlerini azaltmak ve araç alım-bakımlarının zorluklarından kaçınmak için araç kiralamayı tercih etmektedirler.Uzun dönem araç kiralama hizmetiyse, şirketlere ekstradan birçok konuda fayda sağlamaktadır. Kısa vadeli kiralamalara ek çok daha ucuz maliyetlerle filo kiralama işlemi yapılabilir ve belge yükümlülük sayısı azalır.

Uzun Dönem Araç Kiralama Avantajları

Uzun dönemli araç kiralamanın birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla; Araç Alımının Prosedürlerinden Kurtulun, Düşük Maliyet, KDV İndirimi, ÖTV ve MTV indirimş ve Sigorta, Kasko. Araç Muayane Avantajları olarak sıralanabilir.

Araç Alımının Prosedürlerinden Kurtulun

İster şirket için olsun ister kişisel kullanım için, araç alımı her zaman stresli ve yorucu bir iştir. Gerekli olan birçok belgenin yanında aracın durumunu öğrenmek için ekstra belgelere ve prosedürlere maruz kalınır. Uzun süreli kiralama da bu gibi durumların önüne geçmek için çoğu şirket tarafından tercih edilir ve böylelikle uzun prosedürlere ve gereksiz belgelere gerek kalmaz

Düşük Maliyetler

Araç satın alımı her geçen gün çok daha maliyetli hale geliyor. Özellikle araç ihtiyacı fazla olan işletmeler için araç satın alımı devasa maliyetler yaratabiliyor. Ayrıca ÖTV, MTV, Sigorta Kasko gibi giderleri düzenli olarak yine işletmeler ödemek durumunda kalıyor. Uzun vadeli araç kiralama bu giderleri araç kiralama şirketlerine yükleyerek işletmeler için ciddi maliyet düşüşlerine yardımcı oluyor.

KDV İndiriminden Yararlanın

Şirketler, kiralanan araçları gider olarak gösterebileceği için doğrudan KDV indirimi olarak bu kiralamaları yansıtabilir. Bu yansıtmanın üst limiti araç kiralama gider kısıtlaması olarak kanunlar çerçevesinde belirlenmiştir.

ÖTV ve MTV Avantajı

Kiralanacak araç kiralama şirketine ait olacağından dolayı plaka tescili, ruhsat vb. işlemlerin yanı sıra MTV ve ÖTV ödemelerinden de muaf olunur. Araç kiralayan taraf sadece kiralama ücreti öderken tüm bu işlemlerden araç kiralama şirketi tarafından tamamlanır.

Sigorta, Kasko ve Araç Muayene Avantajı

Uzun dönem araç kiralamada, taşıtların zorunlu trafik sigortası, kaskosu ve araç muayenesi gibi ekstra maliyet yaratan şeyler araç kiralama şirketi tarafından yapılır. Böylelikle işletmelerde ciddi bir maliyet azalması gerçekleşiyor.

Uzun Dönem Araç Kiralamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzun dönem otomobil kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Bunlar sırasıyla: İhtiyaca uygun araç seçimi, kiralama süresi, kiralama sözleşmesi ve şartları ve kiralama yapılan araç kiralama  şirketi.

İhtiyaca Uygun Araç Seçimi

Araç kiralama işleminde en çok dikkat edilmesi gereken şeylerinde başında kiralanan araç ve/veya araçların istenilen ihtiyaca uygun olmasıdır. Burada şirketlerin ihtiyaçlarını iyi belirlemesi ve araç sayısını tam ihtiyaca uygun olması gerekiyor.

Kiralama Süresi

Kiralama süresi, uzun dönem araç kiralamada en fazla maliyet yaratan unsurdur. Gereğinden az veya fazla sürede araç kiralamak, işletmelere gereksiz maliyet yaratacaktır.

Kiralama Sözleşmesi

Araç kira sözleşmeleri araç kiralama ile ilgili tüm detayları kapsar. Bu detayları gözden geçirmek ileride çıkabilecek sorunların önüne geçebilir. Bu sözleşmede kiralamanın tüm detaylarının baştan belirlenmesi hem kiralayan hem kiralama yapan açısından birçok problemi ortadan kaldırır.

Kiralama Yapılan Araç Kiralama Şirketi

İşletmeler açısından belki de en çok dikkat edilmesi gereken şey araç kiralaması yapılan şirketin seçimidir. Diğer tüm maddelerin sorunsuz geçmesi için filo kiralama yapılacak yerin doğru seçilmesi gerekmektedir. Eğer doğru kiralama şirketi seçilirse araç ve/veya araç kiralama işi sorunsuz bir şekilde yapılacaktır.

Caraj ile Araç Kiralama Kolaylığını Yaşayın!

Caraj ile siz de kolay şekilde bütçenize uygun aracı bulabilir ve kiralayabilirsiniz. Üç merkezi noktada bulunan ofislerimiz ve web sitemiz üzerinden istediğini aracı revize ederek siz de ayrıcalıklı araç kiralamanın keyfini çıkarabilirsiniz! Çakır Grup garantisi ile Caraj; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Sultanbeyli ve Rize - Artvin Havalimanında bulunan 100'den fazla her bütçeye uygun ekonomi, orta segment ve üst segment araçlarıyla sizleri bekliyor.

 Şuan İstanbul ve Rize için aktif olarak hizmet veren Caraj, araç kiralama kolaylığı, araç sektöründe deneyimi ve müşteri odaklı yapısıyla diğer rakiplerinden ayrılıyor. Yatırımlarına devam eden Caraj yakın zaman da Ankara, İzmir ve Trabzon'da hizmet verme hedefiyle yoluna devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
  • Türkiye'nin En İyi 8 Kamp Alanı
    Türkiye kamp alanları konusunda oldukça geniş bir ekosisteme sahiptir. Bu blog yazımızda Türkiye'nin en iyi 8 kamp alanlarını sizin için sıraladık.
  • Ayder Yaylası Gezi Rehberi
    Doğu Karadenizin en popüler gezi noktalarından Rize Ayder Yaylası Gezi Rehberi Caraj'ın blog yazısında sizlerle.
  • Trabzon'da Gezilecek 7 Yer
    Trabzon'da gezilmesi gereken yerler listesi Caraj'ın blog yazısında.
  • Araç Kiralamanın Avantajları
    Araç kiralamanın avantajları nelerdir? Araç kiralamanın birçok avantajı mevcuttur. Bu avantajları hakkında daha fazla bilgi Caraj blogda.
  • Araç Kiralama Gider Kısıtlaması nedir?
    Araç kiralama gider kısıtlaması, kiraladığınız aracı gider olarak faturalandırmak için devlet tarafından belirlenen bir fiyat limit uygulamasıdır.
Whatsapp Telefon