Karadeniz Bölgesi En İyi Kamp Alanları

Karadeniz Bölgesi En İyi Kamp Alanları
Doğasıyla herkesi hayran bırakan Karadeniz bölgesi, mavi ve yeşilin tüm tonlarını görebileceğiniz Türkiye'nin yedi bölgesinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle doğa severlerin en sık uğradığı ve sevdiği yerleri bünyesinde bulundurmasıyla, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken birçok doğa harikasını bünyesinde barındırıyor. Bu blog yazımızda Karadeniz bölgesinde sevdiklerinizle kamp yapabileceğiniz yerleri sizler için derledik.

Yedigöller Milli Parkı

İsmini aldığı yedi farklı gölden oluşan Yedigöller Milli Parkı, Karadeniz Bölgesi'nde Bolu ilinde bulunan bir milli parktır. İstanbul'a yakınlığı dolayısıyla hafta sonu dahil olmak üzere yılın her günü ziyaretçileri ağırlamaktadır Özellikle milli park içinde farklı faaliyetler yapılmaktadır, bunlar sırasıyla; kampçılık, günübirlik piknik, yürüyüş, fotoğraf çekimi  olarak sıralanabilir. Milli park içerisinde dinlenme evlenmeleri, kır gazinosu gibi yapılar mevcut olup özellikle kampçılar için çadırla ve karavanla konaklama ihtimali vardır. Siz de Caraj ile Yedigöller Milli Parkı Araç Kiralama yapabilir, Karadeniz Bölgesi En İyi Kamp Alanları listemizde bulunan Yedigöller Milli Parkı'nın keyfini yaşayabilirsiniz.

Karagöl Sahara Milli Parkı

Karagöl Sahara Milli Parkı, Artvin Şavşat ilçe merkezinin 45 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. Milli Park statüsünde bulunan alan, Karagöl Sahara, olmak üzere iki bölgeden oluşur.  Görülmeye değer güzelliklere ev sahipliği yapan, Karadeniz'in bütün güzelliklerini bünyesinde barındırmasıyla meşhur bu yerde, yerli ve yabancı turistler özellikle bahar aylarından itibaren parkta konaklamaktadır. Kamp severlerin kesinlikle listesinde bulunması gereken bu yer keşfedilmeye değerdir. Siz de Caraj ile Karagöl Sahara Milli Parkı Araç Kiralama yapabilir, Karadeniz Bölgesi En İyi Kamp Alanları listemizde bulunan Karagöl Sahara Milli Parkı'nın keyfini yaşayabilirsiniz.

Abant Gölü Milli Parkı

Bolu ilinin 34 kilometre güneybatısında Abant Dağları birikinti gölü olan Abant Gölü, yılın her ayında büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Abant, hem günübirlik gezip görmek isteyenlerin hem de kamp yapmak isteyenlerin sıklıkla uğradığı yerlerin başında gelmektedir. Abant Gölü ve çevresindeki aktiviteler sadece bununla sınır değildir. Abant Tabiat Parkı girişinde bulunan ücretsiz ziyaretçi tanıtım merkezi ve doğa müzesini gezebilir, göl çevresinde piknik yapabilir, kamp alanlarında kamp yapabilir, sportif olta balıkçılığı aktivitesin de bulunabilir, doğa yürüyüşü, bisikletle, faytonla, atla gezinti yapabilir, Çepni Yaylası'nda yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Siz de Caraj ile Abant Gölü Araç Kiralama yapabilir, Karadeniz Bölgesi En İyi Kamp Alanları listemizde bulunan Abant Gölü Milli Parkı'nın keyfini yaşayabilirsiniz.

Ayder Yaylası

Rize Kaçkar Dağları’na kuzey yönünden bulunan Ayder Yaylasında bungalovdan tipik yayla evi konseptine, aile pansiyonundan otele pek çok konaklama seçeneği mevcuttur. Her Türlü alt yapı hizmeti tamamlanmış olan yayla, kampseverlerinde uğrak noktalarından birisidir. Bu aktivitelerin yanında Ayder Yaylasında Rafting yapabilir Zipline tadını çıkarabilir ve yöresel lezzetlerine tadına varabilirsiniz. Siz de Caraj ile Ayder Yaylası Araç Kiralama yapabilir, Karadeniz Bölgesi En İyi Kamp Alanları listemizde bulunan Ayder Yaylası'nın keyfini yaşayabilirsiniz.

Kaçkar Yaylası

Kaçkar Yaylası diğer adıyla Ombole Yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin iline bağlı bir yayladır. Yaylada birçok konaklama seçeneği bulunmakla birlikte kampseverler için birçok alan da bulunmaktadır. Kaçkar Yaylasında kampseverler için olanaklar diğer yerlere biraz kısıtlı olsa da özellikle bahar aylarında çok daha sakin bir atmosfer sizleri bekleyecektir. Siz de Caraj ile Kaçkar Yaylası Araç Kiralama yapabilir, Karadeniz Bölgesi En İyi Kamp Alanları listemizde bulunan Kaçkar Yaylası'nın keyfini yaşayabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon