İstanbul Havalimanı Araç Kiralama nasıl yapılır?

İstanbul Havalimanı Araç Kiralama nasıl yapılır?

İstanbul Havalimanı Araç Kiralama nasıl yapılır?

İstanbul, Türkiye'nin en kalabalık ve dünyada en fazla bilinen şehri olma özelliğini taşımaktadır. Yılda milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan İstanbul, dört mevsim gezilebilecek tarihi ve doğal yerleriyle ön plana çıkmaktadır. Coğrafi konumu gereği Avrupa ve Asya'yı iki ayıran İstanbul, Orta doğu ve Balkanlara da yakınlığı ile dünyanın en kritik konumlarından birinde bulunmaktadır. Özellikle hava yolu trafiği açısından kritik bir öneme sahiptir.

İstanbul'da toplam iki farklı havalimanı vardır. Bunlar sırasıyla Sabiha Gökçen Havalimanı diğeri İstanbul Havalimanıdır. İstanbul Havalimanı 2018 yılında açılışı yapılmış İstanbul'un en yeni havalimanıdır.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı

İstanbul'un 2. havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilmiştir. Uluslararası havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Türkiye'nin en fazla kullanılan ikinci havalimanıdır. Uluslararası havalimanı kodları IATA: SAW, ICAO: LTFJ'dir. Hem İstanbul gibi dünyanın en kalabalık noktalarına yakın olması hem de Türkiye'nin en kalabalık ili İstanbul sınırları içerisinde bulunması nedeniyle hem yerli yolcular hem yabancı yolcular için kritik önem taşımaktadır.

İstanbul Havalimanı Hakkında Bilgiler

2025 yılında 200 milyondan fazla yolcuya ev sahipliği yapması beklenen İstanbul Havalimanı,  İstanbul'un Avrupa yakasında, Çatalca-Göktürk-Arnavutköy alanlarının kesişimin de bulunan İstanbul Havalimanı Taksim’den yaklaşık 40 kilometre ve Kadıköy’dense  52 kilometre uzaklıktadır.  110 ülkede 350’den fazla yurtiçi ve uluslararası noktaya hizmet vermekte ve dünyanın en büyük duty-free alanlarından birine sahiptir.

Terminal ve Pistler

Ana terminal binasının toplam büyüklüğü 1.3 milyon metre karedir. Leed sertifikasını 2020'de alan Ana Terminal binası, dünyanın en büyük LEED sertifikalı terminal binasıdır. Toplam 6 pisti bulunan İstanbul Havalimanı, F Kodlu en büyük yolcu uçaklarının inebileceği şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca taksi yolu olarak inşa edilen 3500 metre uzunluğunda 45 metre genişliğindeki yol acil iniş pisti olarak da kullanılabilir.

Kontrol Kulesi

Lale şeklinde tasarlanan 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü sahibi Kontrol Kulesi, 90 metre yüksekliğinde ve 17 katlıdır. Tüm hava trafiği bu kuleden kontrol edilmektedir.

Otopark

İstanbul Havalimanında toplam 40000 araçlık devasa bir otopark bulunmaktadır.

İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Havalimanları birçok ulaşım şansına sahip olsa bile çoğu yerli ve yabancı turist İstanbul'da birçok noktaya rahat ve konforlu ulaşım için araç kiralamayı tercih etmektedir. Bu nedenle birçok yolcu İstanbul Havalimanı araç kiralama seçeneğini çok fazla tercih etmektedir. İstanbul Havalimanı araç kiralama seçeneği sayesinde yolculuğunuz biter bitmez araç kiralama yapabilir, İstanbul'u keşfetmeye başlayabilirsiniz. Özellikle sorunsuz bir araç kiralama için güvenilir araç kiralama hizmetlerinin seçilmesi kritik önem taşımaktadır.

Caraj Car Rental olarak tüm bütçelere uygun sınıfının en iyisi otomobiller ile siz de araç kiralama yapabilir, konforun ve güvenilirliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Caraj İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Caraj Car Rental 7/24 araç kiralama hizmetini İstanbul Havalimanın da da gerçekleştirmektedir. Caraj olarak siz değerli misafirlerimiz için tarzınıza uygun araç modellerimizle, günlük ve aylık araç kiralama hizmet veriyoruz. Sizler de 100'ü aşan araç sayımızla tarzınıza ve bütçenize uygun araçlar ile İstanbul Havalimanı (IST) araç kiralama yapabilirsiniz.

Çakır Grup markası altında faaliyet gösteren Caraj Rent a Car kaliteli ve güvenle hizmet vermeye devam ediyor. Caraj olarak günün her anında araç kiralamak isteyen siz değerli misafirlerimize en iyi şekilde hizmet vermek için sizleri, İstanbul Havalimanı (IST) yakınında bulunan ofisimize bekliyoruz.

İster web sitemiz üzerinden ister telefon ile arayarak isterseniz Whatsapp üzerinden bizimle iletişime geçerek araç kiralama yapabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon