Baharda Görülmesi Gereken 10 Yer

Baharda Görülmesi Gereken 10 Yer

Baharda Görülmesi Gereken 10 Yer

Türkiye, coğrafi konumu itibari ile yıl boyunca dört mevsimi yaşama şansına sahiptir. Özellikle ilkbahar ayı itibari ile havaların ısınması yerli ve yabancı bir çok turistler için birçok gezi fırsatını da doğurmaktadır. Caraj Rent A Car olarak bu blog yazımızda sizlere bahar aylarında mutlaka görmeniz gereken 10 yeri sıraladık.

Kapadokya

Sadece bahar aylarında değil her mevsim güzelliği koruyan, kültürel ve doğal miraslarının başında gelen Kapadokya, özellikle bahar ayları ile birlikte farklı bir güzelliği bürünüyor. Peri bacalarının görüntüsü ile sevdiklerinizle birçok yöresel lezzetin tadına bakabilir ve balon turu yapabilirsiniz.

Abant Gölü

Ülkemizin bir diğer doğa harikalarından birisi Abant gölüdür. Bolu ilinin sınırlarında bulunan göl Ankara ve İstanbul'a yakınlığı ve doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla uğradığı yerlerin başında geliyor. Özellikle bahar aylarında yeşillenen doğasıyla, doğaseverlerin kalbini fetheden Abant Gölü birçok hayvana da ev sahipliği yapmaktadır. Siz de Caraj ile araç kiralama yapabilir Baharda Görülmesi Gereken 10 Yer listemizin tadını yaşayarak çıkarabilirsiniz.

Uzun Göl

Ülkemizin bir diğer güzelliklerinden Trabzon il sınırları içerisinde bulunan Uzun Göl, doğaseverlerin sıklıkla uğradığı noktaların başında geliyor. Son 10 yılda sadece yerli değil özellikle yabancı turistlerin tercihi olan Uzun Göl, baharda yeşilin tüm tonlarıyla mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Yedigöller

Yedigöller, Karadeniz Bölgesi’nde bulunan adeta bir yeryüzü cenneti. Bolu’nun Yığılca ve Mengen ilçeleri arasında ve çam ormanlarının içerisinde bulunan Yedigöller bölgesi; Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olmak üzere tam 7 tane gölden oluşmaktadır. İlkbaharda yeşillenen doğasıyla birlikte muhteşem bir görünüme bürünen Yedigöller ziyaretçilerini bekliyor. Siz de Caraj ile araç kiralama yapabilir Baharda Görülmesi Gereken 10 Yer listemizin tadını yaşayarak çıkarabilirsiniz.

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı, Çatalca Yarımadası'nın en doğu ucunda, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda yer alan, orman alanın genel adıdır. İçinde  yürüyüş ve koşu parkuru bulunan; Belgrad Ormanı da ilkbaharın tadını çıkarabileceğiniz yerler arasında yer alıyor. Özellikle bahar aylarında piknikseverlerin ve İstanbul kalabılığından sıkılmış insanları uğrak noktalarından birisi haline geliyor. Siz de Caraj ile İstanbul Araç Kiralama yapabilir ve Belgrad ormanının tadını çıkarabilirsiniz.

Kaz Dağları

İda Dağları olarakta bilinen Kaz Dağları, Edremit Körfezi'nin kuzeyinde Balıkesir ve Çanakkale illeri arasında yer alan bir dağ topluluğudur. Etrafı ormanlarla çevirili olan Kaz Dağları, milli park statüsünde olup görülmesi gereken birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bahar aylarında doğanın tüm yeşillerini görebileceğiniz Kaz Dağları, özellikle kamp severlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. Siz de Caraj ile araç kiralama yapabilir Baharda Görülmesi Gereken 10 Yer listemizin tadını yaşayarak çıkarabilirsiniz.

Şirince

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı bir Şirince, birçok tarihi binasıyla, motelleri ile ve kahvaltı yapabileceğiniz mekanlarla özellikle bahar aylarında görülmeye değer bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Sadece doğası ve tarihi ile değil yöresel lezzetleri ile ön planda bir yer olarak listemizde yer buluyor. Siz de Caraj ile araç kiralama yapabilir Baharda Görülmesi Gereken 10 Yer listemizin tadını yaşayarak çıkarabilirsiniz.

Datça

Muğla'nın ilçelerinden birisi olan mavi ve yeşilin buluştuğu Datça, özellikle tatilcilerin uğrak noktalarından birisi olsa da bahar itibariyle birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. İlkbahar aylarında ısınan havayla birlikte kampseverlerin ve doğaseverlerin favori kamp noktaların birisi haline gelir. Siz de Caraj ile araç kiralama yapabilir Datça'yı sevdiklerinizle birlikte keşfedebilirsiniz.

Cunda Adası

1976 yılında Ayvalık ve çevresindeki 17.900 hektarlık alan doğal ve tarihi sit alanı olarak kabul edilen Cunda Adası, hem tarihi yapılarıyla hem doğasıyla ilkbahar aylarında sıklıkla yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır.

Adalar

İstanbul'un Anadolu Yakası'nın Marmara Denizi'nin kuzeydoğu kesiminde yer alan ilçe statüsünde bulunan adalar, ilkbahar ayları itibari ile yerli turistlerin tercih ettiği yerlerin başında geliyor.  
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon